2014 m. balandžio 28 d., pirmadienis

Romanos Puzynios kryželiu siuvinėtų darbų parodos pristatymas Buknaičių bibliotekoje

2014 m. balandžio mėn. 24 d.  Mažeikių rajono savivaldybės Viešosios bibliotekos Buknaičių filiale vyko Letenių km. gyvenančios Romanos Puzynios kryželiu siuvinėtų darbų  parodos pristatymas. Autorė pristatė – per 20 darbų.
Linksma, malonios išvaizdos, visada besišypsanti moteriškė nuo mokyklos laikų mėgo siuvinėti. Nė galvon nebūtų atėję, kad reikės daryti tokius darbus –  teigia Romana. Siuvinėjimo kryželiu ėmėsi prieš 3 metus, paraginta kaimynės. Per tris siuvinėjimo metus yra parengusi virš 100 darbų. Pirmas darbas pats brangiausias. Jame pavaizduoti vilkai. Šiuo paveikslu susidomėjęs vyriškis, norėjęs jį įsigyti, tačiau jo parduoti negalėjusi, nes tai jos pirmas darbas. Paskutinis autorės darbas gana įspūdingas, pavaizduotas  žmogaus veidas, akys – trobesiai, nosis – medis, nosies galiukas – vaiko galva, vaiko apsiaustas – grybo kepurė, grybo kotas – žmogaus burna. Šiuo metu autorė siuvinėja paveikslą „Stebuklingoji motina – dangaus karalienė“, tačiau jau turi minčių kitiems darbams. Moters darbuose vaizduojami gamtos vaizdai, gyvūnai, sodybos, darbai religine tematika. Moteris teigianti, kad paveikslui reikia daug ir įvairių spalvų, bei atspalvių siūlų, nemažai kainuojantis paveikslo įrėminimas, o įdėto darbo ir praleisto laiko neskaičiuojanti, nes nėra nieko stipresnio už norą siuvinėti. Savo darbų nelabai mėgstanti eksponuoti, tačiau, paprašyta, buvo surengusi parodą Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinėje mokykloje per Kaziuko mugę. Nemažai lankytojų sulaukia namuose, apžiūri darbus, pasidžiaugia, kiti – užsisako paveikslą pagal patinkančią schemą. Daug darbų moteris yra padovanojusi, kai kurie darbai išvežti į užsienį. Dukra pomėgiu siuvinėjimui nesusižavėjo, o štai marčiai Genutei  ir anūkei Neringai norą siuvinėjimui įskiepijo. Jos jau yra parengusios po keletą darbų ir ateityje buknaitiškiai turės galimybę juos pamatyti bibliotekoje.
Vyresnioji bibliotekininkė nuoširdžiai dėkinga Romanai Puzyniai už parodytą grožį, buknaitiškių akims ir sielai suteiktą peną, už pagalbą organizuojant parodos pristatymą Genutei Puzinienei, Neringai Baranauskienei, Dariui Puziniai, Sauliui Dobrovolskiui, už paramą – Genutei Puzinienei.
Paroda veiks iki 2014 m. gegužės mėn. 23 d. Vyresn. bibliotekininkė Valerija Beniušienė maloniai kviečia apsilankyti bibliotekoje ir apžiūrėti parodą, o esant norui – patinkantį darbą  įsigyti.
Jaukus, malonus pabendravimas prie arbatos puodelio su Romana, įkvėpė dalyvavusius parodos pristatyme geriems darbams ir tikslams nuveikti kažką naudingo, kilnaus ne tik dėl savęs, bet ir dėl kitų.

Valerija Beniušienė,
Mažeikių rajono savivaldybės Viešosios bibliotekos
Buknaičių filialo vyresnioji bibliotekininkė                                       

Nuotraukos Neringos Baranauskienės





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą