2014 m. rugsėjo 25 d., ketvirtadienis

Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekoje paminėta Lietuvos žydų genocido aukų atminimo diena

Nuo 1994-ųjų metų visoje Lietuvoje pradėta minėti Lietuvos žydų genocido aukų atminimo diena. Ši diena yra susijusi su Vilniaus geto likvidavimu 1943 m. rugsėjo 23 d., kai didžioji dalis geto kalinių buvo sušaudyti, o kita dalis  išvežti iš Lietuvos į koncentracijos stovyklas.
Kuršėnų politechnikos mokyklos tolerancijos centro vadovo Lino  Laureckio idėjai paminėti šią dieną pritarė ir Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos darbuotojos.
Šiai progai buvo parengta spaudinių  paroda „Atminties keliu“. Įspūdžiais apie gautą garbingą  Lietuvos Prezidentės  Dalios Grybauskaitės apdovanojimą „Žūvančiųjų gelbėjimo kryžius“ pasidalino bibliotekos  skaitytoja  kuršėniškė Danutė Varnelienė. Jis įteiktas už mamytės ir senelės išgelbėtą žydų tautybės berniuką Jakovą Gurvičių.
Nelengvais prisiminimais apie knygos „Kuršėnų miesto žydų istorija“ grįžo į praeitį jos autoriai Jonas Kiriliauskas ir Rolandas Tamošaitis. Sunkūs ir skaudūs praėjusių įvykių atgarsiai giliai sujaudino klausytojus.
Popietėje dalyvavę  Kuršėnų politechnikos mokyklos ir L. Ivinskio gimnazijos moksleiviai atidžiai klausėsi ir Lino Laureckio pasakojimo, susidomėję žiūrėjo nuotraukas, knygas, apdovanojimus.
Kalbėjusius gėlėmis, vertingomis knygomis apdovanojo Seimo narės Rimos Baškienės padėjėja Judita Šakočiuvienė, Kuršėnų miesto seniūno pavaduotoja Giedrė Karkalienė, moksleiviai.

Vida Ragauskienė
Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vedėja,
Astos Urbelienės ir Aivaro Budreckio nuotr.
Šiaulių rajonas







1 komentaras:

  1. Laba diena visiems, noriu pasidalinti turima patirtimi su dr. Ajayi. Jis yra labai galingas žmogus, kurį palaimino jo priekinis tėvas padėti žmonėms, turintiems įvairių gyvenimo problemų. Aš išgyvenu blogesnį savo gyvenimo etapą, nes mano vyras man pasakė, kad nori skyrybų iš niekur, paklausiau jo, kur suklydau, tačiau jis man nieko neatsakė, o jis išsikraustė iš namų. Tai buvo tikrai įtempta, todėl laukiu pagalbos, kai sutikau dr. Ajayi burtininkas internete, po tam tikrų konsultacijų paaiškinau jam savo būklę ir sužinojau, kad mano vyras dirba su sekretoriumi darbe ir jis yra prižiūrimas jos, o didysis rašybos rašytojas man pasakė, ką reikia padaryti, ir aš laikiausi jo nurodymų, šiandien aš Aš didžiuojuosi moterimi, sakydama, kad mano vyras yra namuose su manimi, ir mes tikimės, kad mūsų antrasis vaikas bus dėkingas rašytojui Ajayi, jei jums reikia rašybos keitiklio pagalbos iškilus bet kokioms problemoms. tinkamas asmuo, norintiems tobulo ir tikroviško gyvenimo aprašymo lt. Susisiekite su jo „Viber“ ar „WhatsApp“ numeriu: +2347084887094 arba el. Paštu: drajayi1990@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti