2014 m. lapkričio 24 d., pirmadienis

Susitikimas su vaikų rašytoja Lina Žutaute Ginkūnų bibliotekoje

Visą vasarą ir rudenį Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ginkūnų filiale buvo vykdomas projektas „Kelionė skaitymo, pažinimo ir kūrybos keliais“, kurį iš dalies finansavo Lietuvos Respublikos Kultūros taryba.
Saulėtą lapkričio 18 dieną gausus būrys Ginkūnų lopšelio-darželio priešmokyklinės „Varpelių“ ir „Pelėdžiukų“ grupių vaikų-mažųjų skaitytojų ir jų auklėtojos atėjo į Ginkūnų bibliotekoje vykusį susitikimą su vaikų rašytoja, iliustratore Lina Žutaute. Prieš renginį visi drauge nusifotografavo prie pačių vaikų sukurtų piešinių „Piešiu Kakės Makės pasaulį“. Vyresnioji bibliotekininkė Rimvida Linauskienė pasidalino džiugia naujiena-pristatė Indrę Birutytę-Ginkūnų bibliotekos globėją.
Vėliau renginys persikėlė į Ginkūnų kultūros centro salę. Susitikimo metu jaunoji rašytoja L. Žutautė pristatė susirinkusiesiems „Kakė Makė ir netvarkos nykštukas“ įgarsintą knygą, kurioje garsas susietas su tekstu. Šią knygą galima skaityti ir klausyti planšetiniame kompiuteryje. Žaismingai ugdomas vaiko įprotis tvarkytis, rūpintis savo daiktais. Nauja knyga  tapo puota vaiko akiai.
Viešnia renginio dalyviams papasakojo kaip gimė paveikslėlių knygos pavadinimas apie Kakę Makę. Pasak rašytojos, kai sūnui buvo du metukai, prisižadėjo jam, kol valysis dantukus vonioje, ji paseks jam istoriją. Ir kai savo pasakojimą mažyliui baigė, jis atsisukęs ištarė kakė makė. Kakė Makė -Linos Žutautės sukurtas personažas ugdo vaiko įprotį tvarkytis, klausyti ir girdėti, ką sako tėveliai, bei susidraugauti su tamsa.
Knygoje „Kakė Makė ir pabėgusios ausys“ nutinka gana keista istorija – mergaitė negirdi, ką sako mama, negirdi senelės, negirdi tėčio, jos ausys, pasijutusios nereikalingos, ima ir pabėga.
Antroje susitikimo dalyje rašytoja mažiesiems bibliotekos lankytojams surengė kūrybines dirbtuves, kurių metu vaikai, padedant rašytojai ir auklėtojoms, piešė, kirpo, klijavo… pabėgusias ausis.
Ginkūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė R. Linauskienė visiems šventėje dalyvavusiems vaikučiams palinkėjo augti kartu su knyga ir pažinti stebuklingą knygų pasaulį, nes knygose sudėta visa pasaulio išmintis.

Rimvida Linauskienė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ginkūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą