2015 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Nacionalinės bibliotekų savaitės renginiai Raudėnų bibliotekoje

   15-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Raudėnų bibliotekoje prasidėjo balandžio 23 dieną Raudėnų krašto eiliuotojų kūrybos skaitymu — „Atsisėskim po žydinčiom vyšniom ir pajuskim pavasario grožį“, skirtu Etnografinių regionų metams.
Kadangi balandžio 23 dieną tradiciškai Raudėnuose švenčiamos Jurginės, tai skaitymuose dalyvavo ir jaunimas iš Kelmės bei Kuršėnų. Klausėmės raudėniškio Vytauto Garbinčiaus skaitomų kūrinių, Marytės Lesutienės ir jos sūnaus Gedimino eilėraščius perskaitė Stanislava Veidemanienė. Skaitėme ištraukas iš Šilalės krašto tarme parašytos knygos „Pasmuokavuok, kap skane“ ir iš Skuodo rajono literatų kūrybos rinktinės žemaičių kalba „So meilė tievėške“, bandėme įminti tarmiškų žodžių reikšmę. Prie skaitymų prisijungė ir parapijos klebonas Alionidas Budrius, kuris ne tik skaitė tarmiškai (kilęs iš Šilalės rajono), padėjo jaunimui atlikti užduotis, bet ir padovanojo bibliotekai išeivių iš Lietuvos poezijos knygų. Renginį užbaigėme daina „Mano kraštas“.
Bibliotekoje veikia piešinių paroda „Kalendorių projektai“, skirta Etnografinių regionų metams.
      Šių metų Nacionalinės bibliotekų savaitės tema ,,Biblioteka: informacija ir žinios – kiekvienam“. Savaitė tikslas, atsižvelgiant į Liono deklaracijos svarbą, – parodyti bibliotekų vaidmenį mažinant informacinę atskirtį, ugdant informacinio raštingumo gebėjimus, kurie padeda rasti patikimus duomenis ir kokybiškas paslaugas.
      Raudėnų bibliotekoje vyko praktiniai užsiėmimai „Pajamų deklaravimas“. Užsiėmimus vedė Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos vyresnioji specialistė Nijolė Tamošaitė. Juose dalyvavo 54 Raudėnų ir aplinkinių kaimų gyventojai.

Danutė Slavinskienė,
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Raudėnų filialo vyresnioji bibliotekininkė



                                                 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą