2015 m. birželio 10 d., trečiadienis

Pristatytas Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projektas „Verslo ir amatų akademija“

             2015 metų birželio 9 dieną Šiaulių rajono Gruzdžių kultūros centre Šiaulių rajono savivaldybės viešoji biblioteka pristatė naują projektą ,,Verslo ir amatų akademija“, įgyvendinamą Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projekto „Bibliotekos pažangai 2“ bazėje, kurį finansuoja Bilo ir Melindos Geitsų fondas (angl. Bill & Melinda Gates Foundation). Jame numatomas Lietuvos bibliotekų praktikoje dar netaikytas jaunimo verslumo mokymas ir mažų verslo erdvių sukūrimas bibliotekose, jas pritaikant norintiems pradėti savo verslą. Pristatyme dalyvavo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Strateginių projektų plėtros skyriaus projektų vadovė, projekto ,,Bibliotekos pažangai 2″ projektų bendruomenėms koordinatorė Giedrė Čistovienė, Šiaulių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Mačiulis, Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos globėjos LR Seimo narės Rimos Baškienės padėjėja,  rajono savivaldybės tarybos narė Judita Šakočiuvienė, Gruzdžių seniūnijos seniūnė Nijolė Bagdonavičienė, rajono savivaldybės administracijos Jaunimo reikalų koordinatorė Simona Kulevičiūtė ir rajono savivaldybės tarybos narys Martynas Rusteika.
       Šiaulių rajono savivaldybės viešoji biblioteka, matydama rajone didelę jaunimo nedarbo problemą, šiuo projektu numato surengti jaunimo motyvacijos skatinimo, verslo pagrindų mokymus, edukacinių užsiėmimų ciklą apie suvenyrų ar dirbinių gamybą vystant amatus ir rankdarbystę. Projektu bus sukurtos 2 stacionarios infoverslo mokymo erdvės su įrengtomis biuro darbo vietomis, aprūpintos baldais, IT ir ryšio priemonėmis, pritaikytomis grupiniams verslo mokymams, sukomplektuota mobili mokymo įranga, aprūpinta nešiojamais ir planšetiniais kompiuteriais, multimedijos įranga, pritaikyta mokymams įvairiose kaimo bibliotekose, ir 6 mažos biuro darbo vietos Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos filialuose: Kuršėnų mieste, Gruzdžių, Kairių, Meškuičių miesteliuose bei Gilaičių ir Raudėnų kaimuose. Tikimasi, kad verslo pagrindų apmokytas jaunimas (iki 29 metų), bet dar neturintis lėšų savo biurui įrengti, šiose bibliotekose (arti jo gyvenamosios vietovės) galės rasti kompiuterizuotą darbo vietą, pritaikytą verslo pradžiai: gaminio projektavimui, reklamai, jo realizacijos rinkų, klientų paieškai, komunikacijai, finansų apskaitai tvarkyti ir tuo būdu išmoks sukurti naudą ne tik sau, bet ir visuomenei. Projekto biudžetas 28480 Eur, jis truks 17 mėn., jame dalyvaus 10 partnerių. Renginio pabaigoje prie Gruzdžių Augustino Griciaus bibliotekos buvo pasodinta obelaitė, simbolizuojanti bibliotekų augimą, progresą, tapimą savarankiškomis tvariomis ir dinamiškomis institucijomis; jo vaisiai — bibliotekų teikiamą naudą bendruomenėms ir pritvirtinta gruzdiškio tautodailininko Adolfo Pališaičio sukurta lentelė, simbolizuojanti projekto pradžią.

Almantas Šlivinskas,
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyriausias bibliotekininkas

Nuotraukos: Gitanos Kudulienės, Šiaulių rajono savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos, Ritos Nesavaitės, Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Informacijos ir kraštotyros skyriaus vedėjos.















         

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą