2015 m. liepos 2 d., ketvirtadienis

Geradarių dovanos beinoraviečiams

   Birželio 25 dieną  Beinoravos bibliotekos, pramogų ir šokių salės kieme klegėjo per keturiasdešimt vaikų nuo vienerių iki 14 metų. Jie susirinko į šventę, kurią dovanojo kraštietės savanorės Vaiva Kurpytė-Skipitienė ir Nida Vildžiūnaitė, šiuo metu gyvenančios Vilniuje.
   Šventė prasidėjo vaišėmis. Jų atvežė, paruošė Nida Vildžiūnaitė su savo sūneliais Mykolu ir Rapolu. Vaikai buvo vaišinami karšta pica, sausainiais, kukurūzų spragėsiais, gaiviaisiais gėrimais ir kitais skanėstais. Po to prasidėjo linksmoji dalis. Vaikai kartu su Nida puošė svajonių dėžę, į kurią vėliau sudėjo užrašytas savo svajones, piešė, pūtė muilo burbulus, gražino bibliotekos kiemą balionais. Kiekviename balione buvo paslėptas siurprizas, juos visus vaikai surado šventės pabaigoje, susprogdinę balionus smiginėmis strėlytėmis. Didžiulio susidomėjimo sulaukė jaunųjų savanorių Mykolo ir Arno atliekami moksliniai bandymai. Gerokai įdienojus, prasidėjo sportinės varžybos, kurias organizavo Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) pirmos kategorijos teisėja, Lietuvos ultramaratonininkų rinktinės narė, rekordininkė Vaiva Kurpytė-Skipitienė. Dalyviai varžėsi įvairiose estafetėse, bėgime aplink buvusios mokyklos stadioną, žaidė krepšinį. Sugrįžus prie bibliotekos, žaistas nuotaikingas žaidimą „Bulvė“, į kurį įsitraukė ir į šventę atėję suaugusieji.
Saulutei jau gerokai pakrypus vakarop, savanorė Nida Vildžiūnaitė vaikus vaišino karštais mėsainiais, kuriuos visi kartu čia pat ruošė ir kepė lauko kepsninėje. Šventės pabaigoje visų dalyvių laukė apdovanojimai.
   Šauniosios savanorės Nida ir Vaiva atvežė ir gausybę dovanų Beinoravos bibliotekai. Visų prie šios paramos prisidėjusių geradarių dėka bibliotekos žaisloteka papildyta vaikiškais staliukais ir kėdutėmis, įvairiais žaislais, kanceliarinėmis priemonėmis, sportiniu inventoriumi, knygų fondas – knygelėmis.

Rima Lukoševičiūtė,
Beinoravos bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė


Rimanto Ožalinsko ir Akvilės Lukoševičiūtės nuotraukos

                                                        

                                                          Pasiruošę startui


                                    Linksmasis smiginis. Pataikai į balioną, gauni prizą

                                                    Mažieji piešė savo svajones

                                                   Mergaitės puošia svajonių dėžę

                                          Mokslinis bandymas su savanoriu Mykolu

                                                         Prieš sportinę rungtį

                                               Skanėstai vaikams iš Nidos rankų  
                           
                                          Bibliotekos fondas praturtėjo knygomis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą