2015 m. spalio 12 d., pirmadienis

Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešojoje bibliotekoje saugaus eismo mėnuo „Kelmės gatvėmis keliauju saugiai“

Prasidėjus naujiems mokslo metams labai svarbu mokiniams priminti saugaus eismo taisykles. Prieš rugsėjo 1-ąją daugelis vaikų, grįžę iš atostogų stovyklose ar kaimuose, dažnai būna primiršę pagrindinius Kelių eismo taisyklių reikalavimus, todėl mūsų, vyresniųjų, bei ugdymo įstaigų pareiga yra juos priminti. 
Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka prisidėjo prie akcijos „Rugsėjis – saugaus eismo mėnuo“, kurią iniciavo Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus komisarė inspektorė, knygos „Kelių eismo taisyklės vaikams“ autorė bei mūsų bibliotekos globėja Aistė Dijokaitė. Aistė gimė ir užaugo Kelmėje. Šiuo metu ji gyvena ir dirba Vilniuje, bet, lankydamasi Kelmėje, visuomet užsuka į vaikų biblioteką. Vasaros pabaigoje bibliotekos globėja ir vėl atvežė mažiesiems skaitytojams dovanų: atšvaitų, kompaktinių diskų „Saugių kelionių pradžia“, knygelių bei įsteigė tris prizus piešinių konkurso „Kelmės gatvėmis keliauju saugiai“ nugalėtojams. Visą rugsėjo mėnesį vaikai piešė saugaus eismo tema. Vertinant piešinius buvo kreipiamas dėmesys tiek į saugaus eismo temos aktualijų atskleidimą, tiek ir į atlikimą bei kūrybiškumą. Išrinkti trys konkurso nugalėtojai: Austėja Bankovskaitė, Tautvydas Stonaitis ir Austėja Gailiutė.
Komisarė inspektorė A. Dijokaitė viena pirmųjų Lietuvoje įkūrė saugaus eismo klasę, įvairiems leidiniams rengia informaciją saugaus eismo temomis, organizuoja mokymus, o jauniesiems bibliotekos lankytojams parengė testus bei įvairius klausimus apie saugų elgesį kelyje. Kiekvienam teisingai išsprendusiam ir atsakiusiam į klausimus atiteko atšvaitas arba kompaktinis diskas. Vaikai mėgsta ir noriai žaidžia stalo žaidimą „Saugokime vieni kitus kelyje“, nes iš dviejų žaidimų buvo sukonstruotas dvigubai didesnis miestas.
Rugsėjis baigėsi, tačiau tam, kad vaikai būtų saugūs kelyje, prevencijos niekada nebus per daug. Nuolat ugdomas vaikų sąmoningumas bei supratimas apie saugų elgesį gatvėse padės užkirsti kelią nelaimėms ne tik pirmąjį mokslų metų mėnesį, bet ir visus metus. Vaikams svarbu nuolat priminti, kad saugūs kelyje jie bus tik tuomet, kai elgsis atidžiai, atsakingai ir drausmingai.


Audronė Stonaitienė ir Danguolė Garnienė
Kelmės rajono savivaldybės
Žemaitės viešosios bibliotekos bibliotekininkės


                                                    




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą