2016 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Vilniaus universitete iškilmingai paskelbti bibliotekų metai

                                                   

2016 m. vasario 12 d.,  penktadienį Vilniaus universiteto Teatro salėje paskelbta Bibliotekų metų pradžia. Iškilmingai buvo skaitomos eilės iš pirmosios lietuviškos knygos Martyno Mažvydo Katekizmas (Katechizmuso prasti žodžiai), kurias skaitė gerbiami aktoriai V.Mainelytė, R.Adomaitis, A.Janušauskaitė. 
Lietuvos Respublikos Prezidentė, jos Ekselencija, Bibliotekų metų globėja  Dalia Grybauskaitė paskelbė Bibliotekų metų pradžią: „Bibliotekos prieina prie kiekvieno žmogaus ir suteikia galimybę bendrauti su knyga. Esame skaitanti ir kultūringa tauta, o tai reiškia, kad tokios tautos niekas nei palauš, nei pažemins. Pasitikėkime bibliotekomis ir knyga“.
Apie knygos svarbą, bibliotekas, bibliotekininką, kalbėjo LR Seimo narė, poetė  Dalia Teišerskytė. Sveikinimo žodį kolegoms tarė LBD pirmininkė, Birštono miesto bibliotekos direktorė A. Jaskūnienė. Išraiškingu literatūriniu žodžiu džiugino Knygos teatro aktoriai. Šiame iškilmingame renginyje dalyvavo Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė ir Vaikų literatūros skyriaus specialistė Jūratė Činčiukaitė.

Zita Sinkevičienė
Akmenės rajono savivaldybės 
viešosios bibliotekos direktorė

                                       




                                         

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą