2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Senjoros mokėsi EBRU meno paslapčių

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyrius (Aido g. 27), skatindamas mokymosi visą gyvenimą idėją, pradeda vykdyti 2016 m. Lietuvos kultūros tarybos iš dalies finansuojamą projektą „Aktyvus ir kultūringas senjoras bibliotekoje“. Projekto tikslas - skatinti pagyvenusių žmonių dalyvavimą kultūrinėje veikloje, tad kovo 22 d. biblioteka senjores pakvietė išmėginti piešimo ant vandens techniką EBRU, su kuria supažindino Šiaulių profesinio rengimo centro Technologijų skyriaus sektoriaus vadovė ir dirbtuvių vedėja Loreta Gaubienė. 
Susitikimo metu bibliotekos senjoros buvo supažindintos su ŠPRC Technologijų skyriaus veiklomis ir teikiamomis paslaugomis. Buvo apžiūrėtos odos dirbinių bei siuvimo dirbtuvės. Senjoroms buvo pristatyti papuošalai iš odos, interjero apipavidalinimo būdai (sienų tapyba, reljefinis dekoravimas), kuriamos ir siuvamos moksleivių rūbų kolekcijos.
Susipažinus su teikiamomis skyriaus paslaugomis, susirinkusios moterys buvo pakviestos išbandyti EBRU meną - tapymą ant vandens. Anot L. Gaubienės, EBRU gali būti puikus terapijos ir meditacijos, bendravimo ir laisvalaikio praleidimo būdas. Senjoros ne tik sužinojo, kaip pasiruošti šiems užsiėmimams, bet pačios turėjo galimybę tai išbandyti ir pasigaminti po keletą velykinių kiaušinių, dekoruotų EBRU technika.
Senjoros buvo sužavėtos gautais rezultatais: spalvų liejimas bei derinimas sudarė ryškių ir sodrių spalvų dirbinius. Tai buvo pirmasis senjorių susitikimas pradedant vykdyti projekto „Aktyvus ir kultūringas senjoras bibliotekoje“ veiklas. Kitų susirinkimų metu planuojamos dekoratyvinės odos gaminių dirbtuvės, fotografijos užsiėmimai bei susitikimai gamtoje.

Agnė Kemzūraitė
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos specialistė kultūrinei-edukacinei veiklai




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą