2016 m. balandžio 1 d., penktadienis

Vaikų literatūros skyriuje vyko „Velykinių margučių lenktynės“

Po gražiausios pavasario šventės – Velykų, ateina Atvelykis, dar vadinamas vaikų Velykėlėmis. Ta proga, į Vaikų literatūros skyrių (Gvazdikų takas 8), skambant kompozitoriaus S. Mickaus velykinėms dainelėms, sugūžėjo lopšelio-darželio „Kulverstukas“ auklėtiniai. Vaikučius gražų rytmetį bibliotekoje pasitiko Velykė.
Mažiesiems buvo papasakota apie Velykų šventės prasmę, tradicijas ir papročius, ką simbolizuoja kiaušinis ir kodėl mes juos dažome – apie tai ir dar daugiau išsamiai papasakojo Velykė. Daug įdomaus vaikučiai sužinojo apie svarbiausią Velykų atributą – margutį. Aptarti margučių raštai ir spalvų reikšmė,  susipažinta su įvairia kiaušinių marginimo technika.
Pasakojimo paįvairinimui buvo parodytas režisierės J. Leikaitės animacinis filmukas „Margučių rytas“, kuriame daug įdomių velykinių istorijų: apie pasaulio atsiradimą iš kiaušinio, Velykų bobutę ir jos burtus, apie kiaušinių marginimo raštus ir dar daug ką.
Na žinoma, kokios šventės be linksmybių. Vaikai buvo „įsukti“ į žaidimų sūkurį. Mažieji bibliotekos lankytojai rideno velykaičius ir žaidė kitus smagius žaidimus su margučiais.
Pas mažuosius atskubėjo ir miško ilgaausis nešinas pintine skanėstų. Vaikai džiaugėsi šaunia pavasarine švente bibliotekoje.


Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos informacija




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą