2016 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje seminaras „Bibliotekos skaitmeninė kolekcija: teorija ir praktika“

Birželio 7 d. pagal kultūros darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo projektą „Bibliotekų specialistų mokymai“ vyko seminaras „Bibliotekos skaitmeninė kolekcija: teorija ir praktika“, kuriame dalyvavo ŠAVB ir regiono bibliotekininkai.
Mokymus vedė Lietuvos nacionalinės bibliotekos darbuotojos: Jolita Steponaitienė, Informacijos išteklių departamento direktorė, Aušra Trabšienė, skaitmeninimo skyriaus vyr. bibliotekininkė - vadovės pavaduotoja ir Milda Žilėnaitė, projektų valdymo skyriaus kultūrinės veiklos vadybininkė. Dalyviai susipažino su skaitmeninimu, objektų atranka, kolekcijų kūrimo principais, sužinojo kaip kataloguoti dokumentus, pristatytas projektas VEPS-3.
Antroje seminaro dalyje ŠAVB darbuotojos informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkės Audronė Baškienė ir Rasa Streckienė pravedė praktinius mokymus apie dokumentų skenavimą, supažindino su rankraštinių dokumentų bibliografinių įrašų LIBIS programa ir metaduomenų kūrimu.


Nijolė Prakapienė
Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos
Regioninio bibliotekų veiklos ir vadybos skyriaus
vyr. metodininkė

Danguolės Gaubienės nuotraukos


                                                 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą