2017 m. gegužės 4 d., ketvirtadienis

Židikų bibliotekoje paminėta Nacionalinė bibliotekų savaitė


Balandžio 26 dienos rytą Židikų filiale svečiavosi Marijos Pečkauskaitės gimnazijos ikimokyklinukai su mokytoja Džiuljeta Vasiliauskiene. Vaikams buvo vedama edukacinė pamokėlė „Mano draugė knyga“. Kadangi ikimokyklinukai bibliotekoje lankėsi pirmą kartą, pirmiausia jie buvo supažindinti su biblioteka.

Židikų filialo vyresnioji bibliotekininkė Benita Vaizgėlienė parodė vaikams, kaip rasti knygos autoriaus pavardę, knygos pavadinimą, leidyklą, paaiškino, kas rašoma antraštiniame knygos puslapyje. Būsimiems skaitytojams buvo parodyta, kur bibliotekoje laikoma vaikiška literatūra, kaip išsirinkti knygeles. Vaikai pamatė didžiausią, seniausiai išleistą, mažiausią ir naujausią knygas, esančias bibliotekoje, susipažino su naudojimosi biblioteka taisyklėmis.


Tą pačią dieną  vyko popietė „Mano draugė knyga“, kurioje dalyvavo Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos 4–6 klasių mokiniai. Mokiniai skaitė patarles, žymių žmonių sentencijas apie knygas, eilėraščius iš Ramutės Girkontaitės, kurios 75-metis bus minimas šiemet, knygų „Rudens papartėlis“, „Rugio vaikai“. Mokiniai papasakojo, kiek kokių knygų perskaitė per metus. Popietei jaukumo suteikė daugiausiai knygų perskaičiusios Gerdos Mingielaitės graži piešinių parodėlė. Aktyviausia skaitytoja Gerda apdovanota puikiu prizu – knyga. Popietės pabaigoje bibliotekininkė papasakojo apie pirmąją lietuvišką knygą „Katekizmą“, kuriai šiemet sukanka 470 metų. Mokiniai sutiko su nuomone, kad skaitymas lavina vaizduotę, turtina kalbą, kad tai išskirtinis būdas pažinti žmogų, surasti bendraminčių. Nors renginys baigėsi, mokiniai neskubėjo skirstytis, dalijosi įspūdžiais. 

Balandžio 28 d.  bibliotekos lankytojai rinkosi į poezijos vakarą „Plasnoki, poezijos paukšte“. Vakaro pradžioje vyresnioji bibliotekininkė Benita Vaizgėlienė pristatė parodą „Biblioteka – knygų gyvenimas laike“, kurioje didelis dėmesys buvo skiriamas pirmajai lietuviškai knygai Martyno Mažvydo „Katekizmui“. Vėliau vyko Maironio poezijos skaitymai, skirti poeto 155-osioms gimimo metinėms. Buvo skaitomi visiems jau žinomi poeto eilėraščiai „Trakų pilis“, „Taip niekas tavęs nemylės“, „Kur bėga Šešupė“ ir kiti.  Prie puodelio arbatos bibliotekininkė renginio dalyvius supažindino su Maironio biografija ir kūryba.

Benitos Vaizgėlienės inf.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą