2017 m. birželio 1 d., ketvirtadienis

„Poezijos pavasarėlis“ Raudondvario bibliotekoje


Šiltą, gražų gegužės pabaigos vakarą į Raudondvario biblioteką atskridusi poezijos ir muzikos paukštė sukvietė Šeduvos krašto  poetus, poezijos mėgėjus į tradicinę šventę ,,Poezijos pavasarėlis“.
Paskaityti savo kūrybos susirinko gražus būrys literatų: raudondvarietė Elena  Čiganienė-Kiškienė, Karčemose gyvenanti jos dukra Rita Japkevičienė, šeduviečiai Milda Jagučanskienė ir Petras Valantinas – visi jie Radviliškio rajono literatų klubo ,,Jonvabalis“ nariai. Du pastarieji pirmą kartą pristatė savo kūrybą raudondvariečiams. Renginio svečiai dalijosi mintimis apie savo poetinius išgyvenimus, daugumai  jautrias emigracijos, meilės ir kitas temas. 

Petras Valantinas papasakojo apie savo gyvenimą, darbus. Po 50 metų, praleistų Vilniuje, grįžo į gimtąją Šeduvą, išleido keturias knygas, dabar rengia penktąją. Vieną savo knygą „Lietaus brolis“ padovanojo bibliotekai. Svečias ne tik paskaitė savo  eilių, bet ir padainavo dainų, kurioms yra parašęs žodžius.  
Rita Japkevičienė pristatė neseniai išleistą knygą ,,Vaikeliui iš mano širdelės“. Tai trečioji  literatės, pasirašančios Kita Jūra, kūrybos knyga ir pirmoji, skirta vaikams. Šie eilėraščiai lengvai skaitomi, sklidini giedros nuotaikos, nuoširdumo, vaikystės grožio bei žavesio. Vieną knygą autorė padovanojo bibliotekai.
Į ,,Poezijos pavasarėlio“ skambių eilėraščių puokštę gražiai įsipynė dainuojamosios poezijos kūriniai, kuriuos atliko mokytoja Danutė Briedienė iš Pavartyčių. Skambią dainelę dovanojo ir jaunoji solistė Rusnė Bartkevičiūtė iš Raudondvario.
„Poezijos pavasarėlio“ dalyviai džiaugėsi bent valandėlę atitrūkę nuo kasdienybės ir jautėsi pakylėti poetinio žodžio.
Renginį vedė Raudondvario kultūros namų vyresnioji specialistė Marija Selenienė. 

Daros Bagušienės inf.
Vytauto Selenos nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą