2017 m. liepos 14 d., penktadienis

Pasiektas naujas Lietuvos rekordas


Įsibėgėjus vasarai iš agentūros „Factum“ kelmiškius pasiekė žinia, kad 2017 m. balandžio 26 d. viename iš Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos 80-mečiui skirtų renginių „Skaitykime kitaip ir kartu“ buvo užfiksuotas naujas Lietuvos rekordas.

Siekti masiškiausio kūrinio skaitymo rekordo į Kelmės miesto centre esančią Atgimimo aikštę susirinko 520 įvairaus amžiaus ir pomėgių Kelmės rajono savivaldybės gyventojų. Nepabūgę krapnojančio lietaus, visi kartu garsiai skaitė Julijos Žymantienės-Žemaitės kūrinį „Kaip Jonelis raides pažino“ ir pasiekė rekordą.


Nors buvo akivaizdu, kad teksto skaitymo ir suvokimo gebėjimui išugdyti reikia kur kas daugiau pastangų ir laiko, į kvietimą prisidėti prie skaitymo rekordo siekimo ypač nuoširdžiai sureagavo daugelio Kelmės rajono savivaldybės ugdymo įstaigų mokytojai. Jie parengė žaismingam, masiniam skaitymui kitaip net pačius mažiausius ar specialiųjų poreikių turinčius vaikus. 

Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka dėkoja visiems, panorusiems tapti rekordo dalimi ir prisidėti prie netradicinio bibliotekos veiklos jubiliejaus paminėjimo, pabandžiusiems prisiminti, koks įdomus ir vienijantis gali būti skaitymo procesas.

Mildos Nekrašės inf.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą