2017 m. rugsėjo 24 d., sekmadienis

Keli žvilgsniai į Ievos Simonaitytės kūrybą Mažeikių viešojoje bibliotekoje


2017 m. rugsėjo 21 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje buvo paminėtos rašytojos Ievos Simonaitytės 120-osios gimimo metinės. Literatūros ir muzikos vakarą „Keli žvilgsniai į Ievos Simonaitytės kūrybą“ parengė Klaipėdos universiteto dėstytojai.
Vakarą vedė prof. dr. Roma Bončkutė. Vytauto Didžiojo universiteto doktorantės Yrmos Antanaitytės paskaitą „Iš praeities į šiandieną: tapatumo problema Ievos Simonaitytės kūryboje“ papildė rašytojos kūrybos ištraukos ir lietuvių poetų eilės, kurias skaitė lekt. Romualdas Skunčikas. Skambėjo Pamario krašto giesmės, kurias atliko solistė doc. Giedrė Zeicaitė, jai akompanavo Irmantas Mikalonis (birbynė) ir Viktorija Narmontė (kanklės).

Mažeikiškiai turėjo galimybę išgirsti naujų ir įdomių faktų apie rašytojos gyvenimą, prisiminti žymiausius jos kūrinius, pasiklausyti liaudiškos muzikos ir dainų.
Dėkojame Klaipėdos universiteto atstovams už kilnią misiją – Ievos Simonaitytės metais jaukiu, šiltu ir turiningu renginiu įvairiose Žemaitijos krašto vietose pagerbti lietuvių literatūros klasikės atminimą.

 Dangiros Undžienės inf.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą